Sfaturi UTILE! Cum să le faci faţă colegilor de muncă enervanţi

La fiecare loc de muncă există cel puțin o persoană care îi calcă pe toți pe nervi - și cu care ai de-a face zilnic. Cum să faci față unei astfel de provocări zilnice? Află câteva trucuri, scrie clickpentrufemei.ro.

Propune-ți să fii calm
Înainte de orice conversație cu persoana antipatică, trage adânc aer în piept, fă câțiva pași și adoptă o atitudine calmă. Asta te va ajuta să nu te enervezi din prima clipă și să poți conduce conversația până la capăt.

Nu ridica tonul
O vorbă înțeleapăt spune că ”tonul face muzica”. Tonul calm al conversației, impus de tine, va determina și interlocutorul să-și mai domolească tirul enervant. Încearcă să fii calm până la sfârșit, indiferent de atitudinea celuilalt. Vorbește cu grijă. Încearcă să reduci la minimum nota de iritare din glas, și abține-te să faci remarci critice.

Cel mai înțelept cedează
Dacă discuțiile degenerează în ceartă, dacă se ajunge la capitolul reproșuri și din vina ta, admite că ai greșit. Încearcă să cedezi tu, pentru a restaura calmul la locul de muncă.

Arta de a vorbi
Lasă-ți interlocutorul să-ți răspundă, nu-l întrerupe cu bruschețe. E bine să intervii în conversație, cu blândețe dar ferm, numai când aceasta deviază prea mult la tema principală. Fii atent la ce-ți spune interlocutorul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu