Sfaturi de la un fost preşedinte pentru un fost premier. Ce îi recomandă Voronin lui Filat

Embed:

Liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, îi face recomandări fostului premier Vlad Filat. Politicianul consideră că cea mai bună preocupare pentru liderul PLDM ar fi reorganizarea formaţiunii. Declaraţiile au fost făcute astăzi, după şedinţa Parlamentului.

"Filat se va ocupa cu politica, cu partidul. Eu i-aş recomanda, ştiu foarte bine când am exercitat funcţia de preşedinte am avut unele probleme în direcţionarea partidului. Dacă eşte liderul unui partid, atunci partidul cere foarte mult timp, foarte multă atenţie şi lucru, mai ales în teritoriu. PLDM are un neajuns foarte mare. El nu are linia a doua. Există doar linia întâi, adică unele organizaţii raionale, dar în teritoriu, în sate, acest partid nu are structurile lui. De aceea ar fi bine să structureze partidul. Asta aşa ca o recomandare, eu nu insist, e problema lor", a declarat Vladimir Voronin.

Publika.md aminteşte că, pe 13 februarie, preşedintele PLDM, Vlad Filat, a denunţat Acordul de constituire a AIE2. Ulterior, pe 5 martie, PD şi PCRM au votat în Parlament moţiunea de cenzură depusă de comunişti, pentru demiterea Guvernului. Motivul menţionat de PCRM a fost corupţia din cadrul Executivului.

Ulterior, în urma consultărilor cu fracţiunile parlamentare, şeful statului l-a desemnat pe Vlad Filat drept candidat la funcţia de premier. Cu câteva zile înainte de fi votată candidatura lui Filat în Parlament, Curtea Constituţională a stabilit că Vlad Filat nu are dreptul să candideze la funcţia de prim-ministru.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu