SFATUL lui Lukaşenko pentru Ianukovici: Ia arma şi du-te singur în Ucraina, chiar dacă te vor ucide

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, îl sfătuie pe fostul preşedinte al Ucrainei Victor Ianukovici să nu să se ascundă, ci să ia o armă şi să se aducă pe sine ca jertfă. Declaraţia a fost făcută de liderul de la Minsk în cadrul unei emisiuni televizate, scrie unian.net.

"Cât îl priveşte pe Ianukovici, ce fel de preşedinte poate fi el pentru mine? Vedeţi ultima lui ieşire publică: Tovarăşi, domnilor, eu sunt viu ... sănătos... comandantul suprem al Armatei... Apare întrebarea: Dar unde este armata ta?",  a spus preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko.

Totodată, preşedintele Belarusului susţine că Ianukovici nu ar fi trebuit să plece din Ucraina.

"Preşedintele trebuie să fie cu poporul lui, oricât de greu nu ar fi. Chiar şi dacă mâine pe tine te vor împuşca sau ucide, aceasta este soarta ta. Tu, înseamnă că trebuie să te aduci ca jertfă. Cum altfel? Să stai la reşedinţă să te făleşti cu puterea ta, dar când este mai greu să fugi? Nu recunosc acest lucru", a mai spus Lukaşenko.

"Nu vreau să credeţi că sunt împotriva lui. Ieri am prietenit cu Ianukovici, dar astăzi spun acest lucru. Eu îl condam ca pe un prieten. Cum vreţi aşa mă înţelegeţi. Preşedinţii nu trebuie să procedeze în aşa mod. Dacă nu ai cu cine te lupta, ia arma şi du-te singur. Te vor ucide... Noi toţi vom fi acolo mai devreme sau mai târziu. Dar prietenilor, rudelor şi fiilor tăi nu le va fi ruşine mai târziu", a conchis Aleksandr Lukaşenko.

Publika.md precizează că, la 22 februarie, Parlamentul ucrainean i-a retras lui Victor Ianukovici competenţele prezidenţiale, după care acesta a părăsit ţara. Mai apoi, Ianukovici a susţinut apoi o conferinţă de presă tot în Rostov-pe-Don, Rusia.

Procuratura Ucrainei cere Rusiei extrădarea lui Victor Ianukovici, iar forţele poliţieneşti au solicitat ca acesta să fie căutat de către Interpol.  

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu