Sfârşitul unei ere. Producătorul de telefoane de lux Vertu a dat faliment şi scoate la licitaţie toate modelele rămase pe stoc

Vertu, celebrul producător de telefoane de lux exclusiviste a dat faliment. Rămasă în urmă de ceva vreme, din punct de vedere tehnologic, compania britanică a închis operaţiunile şi va scoate la licitaţie toate modelele rămase pe stoc.

Vestea bună, cel puţin pentru unii, este că modelele vor fi mult mai ieftine decât se puteau găsi, pe vremuri, în magazine.

Cele care costau chiar şi peste 20.000 de euro se pot cumpăra la licitaţie cu preţuri pornind de la 1500 de euro.

Partea şi mai interesantă este dată de faptul că interesul pentru ele este unul scăzut, chiar şi în aceste condiţii. Asta înseamnă că lumea nu mai preferă de mult telefoanele slabe, dotate însă cu pietre preţioase şi placate cu aur, scrie adevarul.ro

Printre terminalele scoase la vânzare se numără şi celebrul Vertu Signature, cu sistem de operare Symbian şi tastatură numerică. Având în vedere că tehnologia din spatele lui este total depăşită, este greu de crezut că cineva va plăti bani buni pe el, chiar dacă materialele din care este făcut sunt exclusiviste.

Acesta este realizat din aur de 18 karate şi piele de crocodil. Vertu a luat naştere în 2008, compania fiind fondată de Nokia.

Modelele sale au fost extrem de populare şi în spaţiul autohton, foarte multe persoane publice din România, în special fotbalişti, optând pentru un astfel de device.

Adrian Mutu, Laurenţiu Reghecampf sau Daniel Pancu sunt doar câţiva dintre cei mai celebri posesori de Vertu din ţară.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu