Sfârșit tragic. Un moldovean, observator trimis de OSCE în estul Ucrainei, a murit într-un accident rutier

Embed:

Un moldovean, observator trimis de OSCE în estul Ucrainei, a murit în urma unui accident. Tragedia s-a produs în orașul Kramatorsk din regiunea Donețk.

Anunțul a fost făcut de șeful misiunii OSCE în ţara vecină, Martin Sajdik.  Vitalie Zara era într-un taxi în momentul impactului. Şoferul a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit cu o camionetă.

Reprezentantul OSCE a murit pe loc, iar medicii de pe ambulanţă nu l-au putut resuscita. Autoritățile locale au deschis o anchetă în acest caz.  Accidentul va fi investigat, în paralel, și de OSCE. La Chișinău,  moartea colonelului Zara a fost întâmpinată cu tristețe.

Fostul ministru al Apărării Vitalie Marinuța, alături de care a făcut serviciul militar și a luptat în războiul de pe Nistru, s-a declarat îndurerat de această pierdere prin intermediul unei postări pe Facebook. 

Tot pe rețelele de socializare și-a exprimat profundul regret și Ministerul Apărării. În mesaj, Vitalie Zara, care era colonel în rezervă și fost comandant al Batalionului cu Destinaţie Specială “Fulger”, este descris drept un conducător de excepţie, care şi-a dedicat viaţa datoriei de apărător al Patriei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu