SEZONUL MIEILOR! Crescătorii de ovine adună deja comenzi pentru Paşte

Embed:
Crescătorii de oi încep să-şi facă socotelile pentru Paşte. Ciobanii spun că iarna a fost blândă, aşa că nu vor avea motive să majoreze preţurile la carnea de miel. Mulţi dintre ei au început să adune deja comenzi, iar cu câteva zile înainte de sărbătoare vor livra produsul clienţilor.

"La stâna lui Victor Culai, cele peste 200 de oi vor aduce pe lume miei. Crescătorul spune că în ajunul sărbătorilor pascale va scoate în vânzare 150 de miei. Bărbatul îi asigură pe cumpărători că preţul a rămas acelaşi şi este de 75 de lei kilogramul."

Primii miei au început să vină pe lume la sfârşitul lunii februarie. Ciobanul din satul Dănceni spune că, în această perioadă, se află la stână zi şi noapte.

"Primul miel care a fost fătat a fost negru, dar ca atare trebuie să-l fete mielul alb, ca să fie anul bun, dar şi aşa sperăm să avem un an bun. Vor fi miei diferite kilograme şi de 5,4,6,7 kilograme."

Ciobanul îşi promovează marfa şi pe reţele de socializare.

"Clienţii fideli deja şi-au făcut comenzi pentru Paşti la miei. Nu mergem cu miei la piaţă, îi vindem direct de la stână. Clienţii fideli vin şi cumpără carne şi după Paşti", a spus Victor Culai, crescător de oi.

Primii clienţi sunt chiar fraţii ciobanului. Aceştia au parte şi de oferte pe măsură.

"Dau comandă de miei la fratele meu înainte de Paşti, ştiu că el este un antreprenor cinstit şi creşte miei în condiţii naturale", a spus Dumitru Culai, fratele ciobanului.

Oamenii spun că nu-şi închipuie Paştele fără bucate din carne de miel.

"În ajuns de Paşti el este murat şi îl punem la cuptor. Indiferent de preţ asta este o tradiţie şi mielul nu lipseşte de pe masa de Paşti."

"Când ne ducem la Paşti punem pasca, aşezăm ouăle, o sticlă din vin ca să sfinţim totul o dată şi carne de miel."

În curând, ciobanii vor începe să facă brânză şi tradiţionalul caş, preţul cărora va ajunge până la 80 de lei kilogramul. În acest an, Paştele va fi sărbătorit în data de 8 aprilie.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu