Sezonul fructelor şi legumelor a venit cu mai multe surprize. Preţul produselor noastre a explodat în pieţe

Embed:
Sezonul fructelor şi legumelor a venit cu mai multe surprize neplăcute pentru moldoveni. Preţul produselor noastre a explodat în pieţe şi pe rafturile magazinelor. Cea mai mare creştere s-a înregistrat la roşii, care ajung să coste şi 35 de lei pentru un kilogram, în timp ce anul trecut preţul începea de la cinci lei.

"Ăștiă care au promis că o să ne dea şi o să facă nu mai fac nimic, fac numai pentru buzunarul lor, pentru lefele lor, pentru tot neamul lor care îl primesc acolo în parlament şi cumetra şi cumetrul şi finul şi nănăşelul, toţi. Dar pentru noi ... nu se face nimic."

Vânzătorii dau vina pe vremea capricioasă din ultimile săptămâni.

"E ud pământul şi nu pot intra să culeagă roşiile. - Şi de asta e aşa mare preţul? - În primul rând anul ăsta avem puţine roşii, de la începutul anului grindina a stricat răsada."

Iar kilogramul de castraveţi costă 25 de lei, în timp ce anul trecut era, în medie, cinci lei. Dovleceii, la fel, s-au scumpit cu opt lei şi au ajuns la 10 lei kilogramul.

"Dovleceii anul acesta tot cam sunt scumpi, dacă noaptea a fost frig, ei nu cresc exact ca şi castraveţii."

Iar fructele, în special, piersicile s-au scumpit de două ori.

"La piersici în general tac, mai bine cumpărăm banane din Africa."

Vânzătorii spun că grindina a afectat cel mai mult prunele, însă preţul a rămas acelaşi, iar din cauza aspectului, cumpărătorii nu prea se dau în vânt după ele.

"O să coborâm preţul la prune, fiindcă sunt pălite de grindină."

"Luăm câte jumătate de kg de poftă doar şi gata, punem pofta în cui şi stăm doar şi ne uităm la piaţă. Cumpărăm deja macaroane că sunt mai ieftine."

Cifrele oficiale arată că aproximativ 6 mii de hectare cu culturi au fost afectate de grindină şi ploi, iar cinci la sută din recoltă a fost compromisă.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu