Sezonul de încălzire, încheiat. Locuitorii Capitalei rămân fără căldură în calorifere

Embed:

Locuitorii Capitalei rămân de astăzi fără căldură în calorifere. Primarul Dorin Chirtoacă a semnat la sfârșitul săptămânii trecute o dispoziţie de încheiere a sezonului de încălzire.

Spitalele și grădinițele din Capitală vor rămâne însă conectate la agentul termic pentru cel puțin încă o săptămână.

Potrivit celor de la Termoelectrica, locatarii care vor să aibă încălzire centralizată în continuare trebuie să depună cereri la gestionarii blocurilor.

"Noi avem capacitatea, avem agent termic. Nicio problemă. Toată lumea care dorește în continuare și noi considerăm că e mai bine să ai confort și căldură decât să cumperi medicamente, evident", a afirmat directorul tehnic "Termoelectrica", Iurie Rozlovan.

Totodată, autoritățile au decis ca grădinițele și spitalele să beneficieze de căldură încă o săptămână. Decizia a fost luată în urma solicitărilor venite de la părinți și pacienți.

"Pentru instituțiile preșcolare, avem părinți care solicită căldura să nu fie întreruptă. Pentru instituțiile de învățământ preuniversitar, părinții nu s-au expus. Urmează astăzi ca directorii de instituții să se expună pe problema respectivă", a afirmat șeful adjunct Direcția Educație, Viorica Negrei.

"Noi mai rămânem conectați la agentul termic, pentru că este frig în spitale. Încă o săptămână", a afirmat șeful Direcția Sănătate, Mihai Moldovanu.

În acest an, în jur de 38.000 de familii au beneficiat de compensaţii de 40 la sută pentru încălzire, aproape cu patru mii mai mult decât în 2016.

Primăria a cheltuit pentru aceste alocaţii peste 75 de milioane de lei. Sezonul de încălzire 2016-2017 a fost deschis în 12 octombrie.

În sezonul următor, proprietarii locuinţelor din Capitală conectate la reţeaua centralizată vor plăti 1.122 de lei pentru o gigacalorie, cu 54 de lei mai mult decât în prezent.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu