SEZONUL CRIZANTEMELOR E ÎN TOI. Florile multicolore au umplut pieţele şi magazinele din ţară

Embed:

Suntem în plin sezon al crizantemelor. Florile multicolore au umplut pieţele şi magazinele din ţară. Serele antreprenorilor sunt inundate cu tufe de crizanteme. Cunoscută şi că “Regina Toamnei”, crizantema este cea mai vândută floare din acest anotimp. Cele în ghiveci rămân înflorite până în decembrie, chiar şi după primele ninsori.

Igor Protasov este de profesie pompier, dar pe lângă toate, cultivă şi flori în seră. Bărbatul spune că plantele îi sunt dragi încă de când era mic copil, acum acesta are trei sere în satul Ghidighici.

"E numai crizantemă. E floare sezonieră. Sunt mai multe sorturi, că dacă pui numai un sort piaţa e foarte alintată în ziua de azi. În sera aceasta sunt 7-8 feluri în partea cealaltă mai sunt încă câteva."

Florile sunt o afacere profitabilă şi pentru familia Lupaşcu din satul Truşeni. Aceştia sunt pe piaţă de aproape 20 de ani şi au flori doar în ghiveci, iar acum serile sunt pline cu tufele multicolore.

" Acum în seră avem peste 20 de specii de crizanteme, de diferite culoare şi dimensiune. În primul rând sunt întrebare florile cu nuanţe mai atrăgătoare, acestea sunt de culoare bordo, roşu, roz. Uneori se întreabă florile albe şi galbene. Pregătirile pentru sezonul de toamnă începe încă în luna iunie", a spus florarul Vitalie Lupașcu.

Agitaţie mai mare e în pieţe şi magazine.Vânzătorii spun că florile în ghiveci sunt căutate de moldoveni.

"Din crizanteme avem multicolore. Ele sunt foarte întrebate. Faţă de cele de la buchet acestea sunt mai căutate pentru că aceasta este ultima floare de toamnă.Unii oameni cumpără pentru cimitir, alţii pentru petreceri, alţii chiar acasă să cultive pentru ei."

Cumpărătorii spun că aceste flori în ghiveci sunt elegante şi dau un aspect aparte locuinţei.

"Sunt foarte frumoase, ştiu că sunt foarte rezistente îmi plac. La balcon o să le pun. Trei nuanţe am luat se priveşte frumos, iată aşa soare, iubire şi dragoste"

"Am ales crizantemele pentru că sunt florile nădejdei, iar toamna sunt foarte binevenite pentru a le avea în grădină. Aşa e producţie autohtonă 45 de lei, e preţ normal."

"Am ales crizantemele deoarece sunt nişte flori speciale, sunt flori de sezon şi sunt foarte diferite. E un cadou perfect pentru cei dragi Preţurile, sincer puţin exagerate. #

Cumpărătoarii trebuie să scoată din buzunar pentru un ghiveci cu crizanteme de la 40 de lei până la 200. O crenguţă de crizantemă costă 25 de lei, în timp ce angro antreprenorii o vând cu doar şapte lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu