SEZONUL CLIMATIZOARELOR. Se vând zilnic zeci de aparate de aer condiţionat

Embed:
Moldovenii cumpără din ce în ce mai multe aparate de aer conditionat. Comercianţii sunt foarte mulțumiți şi spun că vând zilnic câteva zeci de unităţi. Cei care vor să achiziţioneze un astfel de aparat trebuie să ţină cont de mai multe criterii.

"Trebuie să stabilim dacă este vorba despre birou sau locuinţă. Apoi calculăm suprafața încăperii, înălțimea, dacă e orientată spre soare sau nu, apoi numărul aproximativ de persoane și aparate electrice din încăpere", a spus DENIS CARCAVIN, vânzător.

Aparatele de aer condiționat costă între 3.000 și 30 de mii de lei, iar montarea se achită separat. Cele mai scumpe sunt climatizoarele inteligente.

"Putem conecta aparatul de aer condiţionat la reţeaua Wi-Fi de acasă și îl putem controla cu smartphone-ul. Dacă știm aproximativ la ce oră ajungem acasă, pornim climatizorul de la smartphone și intrăm în încăperea deja răcită."

Având în vedere că până la sfârșitul săptămânii meteorologii prognozează temperaturi de până la 33 de grade, cumpărătorii sunt gata să plătească sume mari pentru un climatizor.

"Cât preconizaţi să cheltuiţi? - Aș vrea, desigur, ceva mai ieftin, dar trebuie calculat în funcție de suprafaţă. Mizez pe o sumă cuprinsă între 10.000 și 12.000 de lei."

"Ne gândim să cheltuim până la 5 mii de lei ca să ne încadrăm în buget."

Medicii atrag atenţia că aparatele de aer condiţionat sunt periculoase pentru sănătate. Pentru a evita răcelile și alergiile frecvente, trebuie respectate câteva reguli simple.

"Permanent trebuie să ne orientăm după temperatură. Adică, dacă sunt 30 de grade, atunci aparatul de aer condiționat trebuie setat la 25-27, astfel încât diferența să fie între 3 și 5 grade", a spus SVETLANA TAMPEI, terapeut.

O altă condiţie este menţinerea unui anumit grad de umiditate, având în vedere că aparatul de climatizare usucă aerul. O altă metodă de răcorire este clasicul ventilator. Un astfel de aparat costă de la 200 până la 700 de lei.
Pe aceeaşi temă