Sezon nou, probleme vechi! Chişinăuenii au datorii de 12 milioane de lei la Termoelectrica

Embed:

Chişinăuenii intră în sezonul rece cu datorii la încălzire şi apă caldă. Datele Termoelectrica arată că suma neachitată către furnizorul de servicii constituie peste 12 milioane de lei.

Chiar şi în aceste condiţii, responsabilii din cadrul întreprinderii susţin că toţi doritorii de a beneficia de serviciile Termoelectrica vor fi conectaţi, la solicitare, iar datornicii vor fi acţionaţi în judecată. Aşa cum în ultimile zile, temperaturile nocturne au fost mai reci, deja 50 de beneficiari au solicitat conectarea la căldură. Printre aceştia se numără câteva instituţii de învăţământ, dar şi instituţii medicale.

Potrivit datelor Termoelectrica, pentru sezonul 2018-2019, moldovenii au cheltuit peste 1 miliard 540 de milioane de lei pentru încălzire şi apă caldă. Totuşi, nu toţi beneficiarii şi-au onorat obligaţiunile. Astfel, a fost achitat peste 1 miliard 530 de milioane de lei, iar datoria, rămasă pentru sezonul trecut constituie puţin peste 12 milioane de lei. 

Datele Termoelectrica mai arată că, doar 50 dintre cei peste 4060 de clienţi, adică puţin peste 1% din clienţii Termoelectrica au solicitat conectarea la căldură. Majoritatea dintre aceştia, 24 la număr sunt agenţi economici, dar şi instituţii de stat. De asemenea, căldură în case au şi chișinăuienii din 16 blocuri de locuinţe. Din 11 octombrie cald este şi în patru instituţii medicale, dar şi patru case particulare. Cifrele Termoelectrica mai arată că doar două instituţii de învăţământ din Capitală au caloriferele calde. 

Pentru conectarea la energia termică, consumatorii trebuie să depună o cerere la sediul teritorial al întreprinderii Termoelectrica, iar în decurs de trei ore aceştia urmează să fie conectaţi. În 2018, sezonul de încălzire a început în data de 15 octombrie şi s-a încheiat în data de 9 martie.

Lasă un comentariu