Sezon estival RĂCOROS. Administratorii pensiunilor de la Vadul lui Vodă au pierderi foarte mari

Embed:

Începutul sezonului estival neașteptat de răcoros îi ține pe turişti departe de plajă şi de bazele de odihnă. Numărul vizitatorilor este cu 50 la sută mai mic faţă de perioada similară a anului trecut. Administratorii se plâng şi de faptul că au cheltuieli foarte mari, iar veniturile se lasă așteptate. 

La pensiunea administrată de Ana Grădinaru sunt ocupate doar două camere din cele 10 disponibile. Din cauza ploilor, proprietara are venituri mici, dar este nevoită să cheltuiască suplimentar pentru a oferi alternative turiştilor care vin să se odihnească.

"La bazin avem foarte puțină lume, cu toate că avem cheltuieli cu mult mai mari, față de anul trecut. Bazinul îl încălzim, cheltuielile pentru lumină s-au mărit. În perioada aceasta turiștii se odihnesc anume la saună", a specificat administratorul pensiunii Vadul lui Vodă, Ana Grădinaru.

Bazele de odihnă sunt vizitate în această perioadă de turişti care şi-au făcut rezervare încă din aprilie:

"Am venit aseară. Am reuşit să ne bronzăm un pic şi să facem baie în bazin. Seara, însă, a plouat, dar acest lucru nu i-a deranjat pe copii, care au înotat şi prin ploaie. "

Vremea rea alungă oamenii de pe plajă. Pe malul râului Nistru pot fi zărite doar câteva persoane, care nu se încumetă să intre în apă.

Numărul mic de vizitatori a tăiat considerabil din veniturile vânzătorilor din apropierea plajei:

Vânzările au scăzut foarte mult, s-au redus la jumătate. Sunt puţini cumpărători. Cei mai mulţi turişti vin sâmbăta şi duminica".

Unii antreprenori au fost nevoiţi să-şi trimită angajaţii în concediu forţat:

”I-am trimis acasă, de lucru nu este. Oamenii trebuie achitaţi. Vânzări nu sunt deloc. Sper poate va fi mai bine în weekend. Toată tarabele vedeţi sunt toate închise. Nu am făcut nici un leu până acum."

Vremea răcoroasă le dă bătăi de cap şi administratorilor piscinelor. Din cauza ploilor, agenţii economici şi-au suspendat activitatea. Meteorologii anunţă pentru acest sfârşit de săptămână temperaturi caniculare. În weekend vor fi până la 32 de grade Celsius.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu