Sex în chihlimbar

Cercetătorii Universităţii Michigan şi ai Academiei Ruse de Ştiinţă au readus la lumină un episod din viaţa erotică a unor insecte străvechi, scrie azi jurnalul.ro.

Ei au descoperit această scenă “intimă” în timp ce studiau un chihlimbar vechi de peste 40 de milioane de ani. Păstrată pentru eternitate în interiorul acelui fragment de răşină preistorică, scena sexi implică un cuplu de “Glaesacarus rhombeus”, un soi de strămoşi ai căpuşelor din zilele noastre, o specie de acarieni dispărută de multe milioane de ani. Conservate perfect în chihlimbar, cele două corpuri minuscule par a fi ilustrarea unei stranii “Kamasutra” a insectelor.

Din studiul asupra acestor fosile spectaculoase, oamenii de ştiinţă au aflat că, spre deosebire de urmaşii lor actuali, în lumea căpuşelor de acum 40 de milioane de ani, femela era cea care avea iniţiativa “erotică”. Asta pentru că, pe atunci, masculul nu avea nişte organe specializate care să-i permită “acroşarea” femelei. În schimb, “doamna Glaesacarus” beneficia de prezenţa unui organ specializat, amplasat în partea inferioară a corpului, organ care-i permitea să deţină controlul asupra întregii “activităţi”.

Lasă un comentariu