"Şevciuk este un papagal care repetă tot ce i se spune la Moscova"

Liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, este un papagal care repetă papagaliceşte tot ce i se spune la Moscova. Astfel a reacţionat directorul de programe de la Institutul de Politici Publice, Oazu Nantoi. Asta după ce Şevciuk a spus că retragerea misiunii de pacificatori din Transnistria poate crea premise pentru acţiuni militare.

"Evghenii Şevciuk e proaspăt întors de la Moscova. Pentru mine, el este un papagal care reproduce în mod papagalicesc tot ce i se spune acolo", a spus expertul.

Oazu Nantoi a criticat oficialii de la Chişinău pentru faptul că nu au o abordare coerentă a diferendului transnistrean.

"E cazul să nu uităm ce spune articolul doi din Constituţia Republicii Moldova, care stipuleză că uzurparea puterii de stat este cea mai gravă crimă şi articolul 139 din Codul Penal. Ori la noi, pe malul drept, lipseşte o abordare coerentă a situaţiei din stânga Nistrului. Comentăm ce spun papagalii moscoviţi de la Tiraspol. Nici nu ne dăm seama cât de umiliţi suntem la noi acasă", a afirmat Oazu Nantoi.

Totodată, expertul a venit şi cu o prognoză privind evoluţia situaţiei din stânga Nistrului. 

"Marionetele ruseşti de la Tiraspol vor consolida poziţiile, umilind cetăţenii din stânga Nistrului. Ei nu au nevoie de provocări în zona de securitate, pentru a torpila parcursul european al Moldovei, pentru că ne-am împotmolit şi fără aceste provocări", a conchis Oazu Nantoi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu