Sevastian Botnari vrea să aducă sponsori pentru a scoate Zimbru Chişinău din impas

Embed:

Noul director general al clubului de fotbal Zimbru, Sevastian Botnari, are planuri mari. El este hotărât să atragă sponsori la club pentru a-l scoate din impas. Omul de afaceri Nicolae Ciornîi este deocamdată singurul finanţator al clubului chișinăuian.

În ultimii 3 ani, 7 fotbalişti ai "galben-verzilor" au plecat direct la marea rivală Sheriff. Unii dintre ei au fost achiziţionaţi de "viespile" din Tiraspol în schimbul unor sume de bani, dar alţii au ajuns acolo liberi de contract.

Directorul general vrea să schimbe acest lucru.

"Unu. Transferul jucătorilor tineri peste hotarele ţării, ceea ce noi credem că putem face. La sigur îl vom face. Doi. Atragerea sponsorilor la clubul de fotbal pentru a demonstra că, totuşi, a susţine un proiect social este o faptă bună", a spus Sevastian Botnari.

Sevastian Botnari şi-a început activitatea prin reorganizarea şcolii de fotbal. Până a veni la conducerea clubului acesta a exercitat funcţia de director al stadionului Zimbru.

"Se axează pe două grupuri valorice - grupa de elită şi grupa de speranţă. Grupa de elită este grupa care va reprezenta clubul de fotbal în Campionatul Republicii Moldova la fotbal la nivel de copii şi juniori. Nu toţi jucători pot deveni profesionişti la Academie, de exemplu anul naşterii 2008, însă toţi pot duce un mod de viaţă sănătos", a declarat Botnari. 

Zimbru a egalat cel mai slab start de sezon din ultimele trei sezoane, reuşind să acumuleze doar 4 puncte în primele 5 etape disputate.

"Posibil, staff-ul tehnic nu a găsit deocamdată formula cea mai corectă pentru începutul de meci, însă acesta nu este un impas pentru a lupta în fiecare meci pentru 3 puncte", a spus directorul general al cublului Zimbru, Sevastian Botnari. 

Duminică "zimbrii" vor găzdui pe Zaria Bălţi în cadrul etapei a şasea a Diviziei Naționale de fotbal.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu