Sesiune parlamentară crucială în Catalonia! Liderul separatist Carles Puigdemont ar putea declara astăzi independenţa regiunii

Embed:

Sesiune parlamentară crucială în Catalonia. În cadrul plenului regional, liderul separatist Carles Puigdemont ar urma să declare independenţa Cataloniei. Şedinţa era prevăzută pentru luni, însă a fost suspendată de către Curtea Supremă spaniolă.

Şi asta pentru că autorităţile de la Madrid se împotrivesc separării Cataloniei de Spania şi refuză să valideze referendumul din 1 octombrie, pe care îl consideră ilegal.

Justiţia spaniolă a ameninţat conducerea legislativului regional cu urmărirea penală dacă va permite organizarea reuniunii. În urma scrutinului, Carles Puigdemont a afirmat că regiunea şi-a câştigat dreptul la independenţă, după ce 90 la sută dintre alegători au votat în favoarea separării de Spania.

Peste 800 de oameni au fost răniţi în urma violenţelor izbucnite între forţele de ordine şi alegători. Catalonia, în componența căreia intră orașul Barcelona, are 7,5 milioane de locuitori şi este una dintre cele mai bogate regiuni spaniole, cu cea mai bună industrie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu