Serviciul Vamal a inițiat o anchetă de serviciu în privința angajatului suspectat de corupere pasivă

Serviciul Vamal s-a autosesizat pe faptul reținerii unui angajat al Direcției urmărire penală suspectat de săvârșirea infracțiunii de corupere pasivă și a dispus inițierea unei anchete de serviciu.

Totodată, Serviciul Vamal își exprimă disponibilitatea acordării suportului necesar organelor de anchetă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii ilegalităților depistate.

De asemenea, reprezentanţii Serviciului Vamal au relansat apelul în adresa societății de a sesiza autoritatea vamală despre eventualele abuzuri admise de către colaboratorii vamali prin intermediul Centrului Unic de Apel, la numărul de telefon (+373 22) 574-111.

PUBLIKA.MD aminteşte că un ofiţer de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal, un poliţist al Direcţiei investigarea fraudelor a Inspectoratului General de Poliţie, dar şi şeful unei secţii din cadrul DIF sunt cercetaţi penal pentru corupere pasivă.

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, aceştia ar fi estorcat de la un agent economic 50.000 de euro pentru a muşamaliza un caz de contrabandă.

Citeşte şi: Au luat MITĂ DE 50.000 de euro. Ofiţer de la Vamă şi un poliţist, REŢINUŢI. Al treilea suspect, anunţat în căutare

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu