Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale participă la Exerciţiul Național "Vigilant Catamount" în SUA (FOTO)

O delegație din cadrul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI, participă  la Exerciţiul Național "Vigilant Catamount", organizat de către Garda Naționala a Carolinei de Nord, Statele Unite ale Americii. 

Participanţii au drept subiect principal, modul de reacționare și lichidare a consecințelor unui atac terorist. Astfel, în cadrul exerciţiului este simulat un act terorist ținta căruia sunt mai multe obiective strategice ale Carolinei de Nord. Câteva din obiective au fost un dig de protecție a unui lac de acumulare, o fabrică de hârtie, o instituție de învățămînt superior etc. 

Atacul înregistrează mai multe situaţii exceptionale, care necesită implicarea forțelor din domeniul situațiilor de urgență. Astfel, se poate verifica conlucrarea si coordonarea acțiunilor între forțele implicate pentru gestionarea unei situații de criză.

La exercițiul dat, sunt antrenate 40 agenții naționale, printre care și Garda Națională a Carolinei de Nord, SUA.

Delegația Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale participă la acest exercițiu în calitate de observatori,  întrucît Republica Moldova este stat partener cu Carolina de Nord. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu