Serviciul MPay, în toată ţara. Părinţii de la sate vor putea achita online taxa lunară pentru grădiniţă

Embed:

Noile tehnologii ajung tot mai rapid la sate. De acum încolo, părinţii din localităţile rurale şi cei din centrele raionale vor putea achita taxa lunară pentru grădiniţă şi prin intermediul Serviciului online MPay, program care este disponibil în Chişinău din 2015.

Noua modalitate de plată i-a bucurat mult pe părinţii de la sate, care spun că erau nevoiţi să piardă timp la ghișeele băncilor sau la poştă pentru a achita taxa:

"Este cel mai comod mod, rapid şi sigur. Nu stăm în rând, nu pierdem timpul, care-i cel mai preţios lucru. Poate nu din prima reuşea, dar până la urmă oricum se achita".

"Achităm on-line din motiv că nu prea reuşim să mergem la drum, cu copil mic şi să achităm".

Sunt însă şi părinţi care mai greu acceptă noile facilităţi: 

"Cred că care sunt mai tineri s-ar descurca, dar este mai greu pentru cineva mai în vârstă".

"Nu, la bancă e mai comod. Dar staţi în rând? Oricum, stăm în rând dar e mai sigur aşa".

În Chişinău, serviciul de achitare MPay este disponibil deja de patru ani. Potrivit administraţie grădiniţei nr. 63, din cei 120 de părinţi, 80% achită taxa pentru grădiniţă prin intermediul acestui serviciu.

"De multe ori părinţii nu au posibilitatea să iasă în oraş pentru a achita factura, trebuia să stai la coadă la bancă, iar uneori băncile stabileau şi comision", a menţionat Tatiana Goncear, directoarea Grădiniţei nr. 63 din Chişinău.

Pentru a achita on-line taxa pentru grădiniţă trebuie doar să accesaţi pagina mpay.gov.md, alegeţi serviciul "taxa pentru grădiniţă". După care completați formularul, introduceţi datele cardului bancar şi tastați butonul "achită".

Platforma este disponibilă non-stop pentru toate grădiniţele publice din ţară.

Pe aceeaşi temă