Serviciul Fiscal atenţionează cetăţenii să înregistreze la SFS contractele de dare în chirie a apartamentelor

Reprezentanţii Serviciul Fiscal de Stat au început să afişeze înştiinţări în scările blocurilor din Capitală prin care atenţionează cetăţenii să înregistreze la SFS contractele de dare în chirie a apartamentelor.

Potrivit reprezentanţilor SFS, persoanele fizice care nu vor înregistra contractele riscă o amendă de la 2.500 la 3.750 de lei. 

Amintim că Serviciul Fiscal de Stat a venit cu un avertisment către cetățenii care dau în chirie case ca să achite impozitul de 7 la sută din veniturile obținute.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Fiscal, suma impozitului pe venit se va achita cel târziu la data de 2 a lunii curente, sau în avans. În cazul în care contractul a fost încheiat după data de 2 a lunii, termenul de plată în aceasta lună va fi a doua zi din momentul încheierii contractului. Achitarea se va efectua în orice bancă comercială sau oficiu poștal al Republicii Moldova.

Cetățenii care dau în chirie bunuri imobiliare sunt obligați să înregistreze contractele de locațiune în termen de trei zile de la data încheierii la subdiviziunea structurală a Serviciului Fiscal de Stat (Direcția Deservire Fiscală), în rază căreia își au domiciliu de bază.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu