Serviciul de Securitate al Ucrainei face publice discuţii care să demonstreze că rebelii ar ascunde cutiile negre ale avionului prăbuşit (VIDEO)

Serviciul de Securitate (SBU) de la Kiev a postat pe Internet înregistrări pe care le descrie ca apaţinând unor lideri ai insurgenţilor proruşi şi care ar putea servi drept dovezi că aceştia au primit ordin de la Moscova să recupereze cutiile negre ale avionului Malaysia Airlines.

Agenţia UNIAN relatează, cu referire la SBU, discuţia ar fi avut loc pe 18 iulie, între comandantul batalionului "Vostok" al autoproclamatei Republici Doneţk, Aleksandr Hodakovski, şi un colaborator al presupusului minister pentru situaţii excepţionale numit Aleksei. În convorbire Hodakovski remarcă: "Află operativ unde se află cutiile negre! Urgent! Moscova se interesează unde se află cutiile!"

"Soarta cutiilor negre interesează în primul rând. Ele trebuie să se afle sub controlul nostru", a subliniat Hodakovski. Dar deja într-o discuţie cu alt aşa-numit colaborator al presupusului minister al seratiştilor din Doneţk, Andrei, acesta spune: „Am o solicitare. Nu este solicitarea mea. Pe tovarăşii noştri de pe munte îi interesează foarte mult soarta cutiilor negre. Se are în vedere din Moscova”.

Hodakovski mai insistă că "tot ce se va găsi la locul prăbuşirii aeronavei nu trebuie să nimerească în mâini străine: OSCE şi alţii".  

 

Nu este clar dacă, între timp, cutiile negre au fost găsite, deşi unul dintre liderii separatiştilor, Alexandr Borodai, a declarat că militanţii au luat de la locul accidentului unele obiecte care ar putea fi chiar aparatele electronice căutate.  

Între timp, salvatorii au anunţat că au descoperit trupurile a 219  victime. Potrivit martorilor, acestea au fost depuse în câteva vagoane dotate cu unităţi de refirgerare care se află la gara din localitatea Torez.

Publika.md precizează că la 17 iulie un avion Boeing-777 al Malaysia Airlines a căzut pe teritoriul regiunii Doneţk din estul Ucrainei. Nava efectua cursa Amsterdam-Kuala-Lumpur, iar la bord se aflau 298 de persoane care au murit. Autorităţile ucrainene acuză rebelii separatişti că ar fi tras asupra avionului, în timp ce Kremlinul declară că se face vinovată ţara pe teritoriul căreia a avut loc accidentul.

Cutiile negre sunt dispozitive care înregistrează convorbirile piloţilor şi indicaţiile aparatelor de bord.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu