Serviciul de Informaţii şi Securitate a marcat Ziua Drapelului de Stat

Serviciul de Informaţii şi Securitate a marcat Ziua Drapelului de Stat în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul instituţiei. Evenimentul a avut loc la monumentul inaugurat în cinstea eroilor organelor securităţii statului, căzuţi în conflictul armat de pe Nistru, în prezenţa conducerii şi ofiţerilor Serviciului de Informaţii şi Securitate.

Cu ocazia acestei festivităţi Tricolorul a fost ridicat pe catarg în acordurile imnului de stat al Republicii Moldova.

Totodată, în numele conducerii SIS, despre semnificaţia şi importanţa Tricolorului, unul din cele mai preţioase însemne naţionale, a vorbit Gheorghe Racoviţa, şef al Aparatului Directorului. Gheorghe Racoviţa a precizat că pentru ofiţerii de informaţii şi securitate, simbolul drapelului naţional este simbolul suprem, deoarece în faţa drapelului rostim jurământul de credinţă Patriei şi Tricolorul reprezintă imaginea integrităţii, suveranităţii şi independenţei Republicii Moldova.

Ceremonii de onorare a Drapelului de Stat au avut loc în toate unităţile teritoriale ale Serviciului de Informaţii şi Securitate. Iar studenţii Institutului Naţional de Informaţii şi Securitate "Bogdan, Întemeietorul Moldovei" au discutat la ore despre istoria tricolorului.

PUBLIKA.MD aminteşte că pentru prima dată, tricolorul a fost arborat pe cupola Parlamentului de către regretatul deputat Gheorghe Ghimpu, la 27 aprilie 1990.

20 de ani mai târziu, legislativul a declarat această dată drept Ziua Drapelului de Stat.

La sfârşitul anilor 80 ai secolului trecut, tricolorul a devenit simbol al renaşterii naţionale.

Drapele tricolor au fost purtate la mitingurile Frontului Popular din Moldova, dar şi la Marile Adunări Naţionale.

Albastrul de pe drapel semnifică speranța și stabilitatea, galbenul este simbolul valorilor materiale și spirituale, iar roșu reprezintă focul veșnic și sângele vărsat în numele libertăţii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu