Serviciul 112 este gata de lansare. Un singur număr de telefon de urgență unde vor răspunde ambulanța, poliția, pompierii (FOTOREPORT)

Embed:
Serviciul Unic pentru Apelurile de Urgenţă 112 va fi activ începând cu joi, 29 martie.  Astăzi, angajații instituţiei au verificat dacă sistemul funcţionează fără probleme. Victoria Mitrofan este unul din cei peste 30 de operatori. Deși a absolvit facultatea de Psihologie, de-a lungul anilor, femeia a activat în calitate de manager la o întreprindere, iar acum a lăsat totul în trecut doar pentru a se dedica noului job.

"Când la televizor am auzit primele reportaje că se va deschide în Moldova serviciul 112, am avut așa un feeling că eu vreau să lucrez acolo. Mi-ar plăcea", a spus Victoria Mitrofan, operator 112.

Reprezentanţii Serviciului 112 spun că angajații sunt pregătiţi să înceapă munca.

"Testăm numerele care vin la noi.Facem legătura cu serviciile specializate, care este ambulanța, pompierii și poliția", a spus Carolina Sclifos, șef Direcție preluare apeluri 112 .

Iar pompierii şi şoferii de pe ambulanţă au înlocuit autocolantele 901 şi 903 cu cele pe care este numărul 112.

"Astăzi sunt mai multe maşini pentru că le-a dat să pregătim. Vine maşina numai pentru asta. Vedeţi că o facem repejor nu durează mult timp în a face inscripţia aceasta", a spus Vladimir Vidraşcu, mecanic.

"Deja începem să schimbăm indicatoarele de pe autospeciale din 901 pe 112, ca lumea să se obişnuiască cu numărul nou", a spus Dmitri Polşcin, salvator.

După activarea sistemului 112, numerele 901, 902 și 903 vor funcționa în paralel, până la sfârșitul lunii iunie. În 2017, serviciile de urgenţă au preluat peste 2,7 milioane de apeluri, cu circa 10% mai multe decât acum doi ani.

Lasă un comentariu