Serviciu nou de la Poşta Moldovei. Transferuri băneşti din România cu un comision de cinci euro

Embed:

Moldovenii care muncesc în România pot efectua transferuri bănești prin intermediul poștei cu un comision de doar cinci euro. Anunțul a fost făcut de către directorul general Poșta Moldovei, Serghei Nastas.

"Am semnat astăzi cu Poșta Română pentru ca toți studenții, cetățenii, companiile comerciale să aibă posibilitatea și în România să facă același transferuri prin intermediul Poștei, tot la așa condiții ca din Italia. Ne deplasăm în Israel, să facem același contract. Spania se finalizează, Portugalia deja este gata, ne gândim ca următorul proiect să fie Franța", a declarat Nastas.

La doar o lună după lansare, serviciul se bucură de succes printe moldovenii din Italia, spune un şef de secţie la Poșta Moldovei, Galina Buzu: "Într-o lună sunt undeva vreo 200-230 de mandate, circa la 200 mii de euro deja intrate la noi în întreprindere. Sunt mulțumiți de serviciile pe care noi le prestăm. ”  

Ministrul degrevat al Tehnologiilor Informației, Pavel Filip, a precizat că viitorul Poștei este în dezvoltarea unor servicii noi, solicitate de populație:  Comunicațiile poștale sunt un exemplu concret de dezvoltare economică într-o societate modernă. Ceea ce se întâmpla până acum, transmiterea prin microbuze sau prin alte instrumente de plată și perceperea unor comisioane extraordinar de mari era o povară pentru concetățenii noștri".

Până acum, pentru a transfera acasă o mie de euro, moldovenii care muncesc în Italia sau România trebuiau să achite un comision de peste 40 de euro.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu