Serviciu divin la mănăstirea Cuşelăuca. Enoriaşii au cinstit-o pe Sfânta Agafia şi s-au rugat pentru pace şi sănătate

Premieră în Biserica Ortodoxă din Moldova. Astăzi este cinstită Sfânta Agafia de la Cuşelăuca, cea care a fost canonizată anul trecut, în data de 24 septembrie. Cu această ocazie, la mănăstirea unde Sfânta Maică a trăit întreaga viaţă, un sobor de preoţi, în frunte cu mitropolitul Vladimir, au oficiat un serviciu divin. 

Unii credincioşi au mers toată ziua pe jos pentru a ajunge la slujba de la mănăstirea Cuşelăuca:

"Am venit noi pe jos, de la ora 10:00 ne-am pornit cu icoana Maicii Agafia şi am ajuns la ora opt seara. Am stat la slujbă pentru sufletele noastre, pentru păcate, pentru nepoţii noştri, pentru tot în lume."

Alţii au venit tocmai de la Străşeni ca să se închine în faţa icoanei Sfânta Agafia:

"Am venit aici să vedem, să ne închinăm, să ne rugăm pentru sufletele noastre, pentru copiii noştri, pentru nepoţii noştri şi pentru pacea pe care trebuie să o menţinem".

"Moaştele ei s-au proslăvit cu anii şi iată cu un an în urmă a fost canonizată ca sfântă. Ne-am adunat în cinstea ei".

Alţii au aflat însă despre importanţa zilei doar atunci când au ajuns la biserică:

"Nu ştiam de fapt ce sărbătoare e, pe drum când am aflat ce sărbătoare importantă este astăzi pentru noi toată lumea creştină m-am bucurat foarte mult, cred că cel de sus m-a îndrumat".

Enoriaşii au stat în rând pentru a săruta moaştele Sfintei Agafia.

"Arhiereii bisericii ortodoxe din Moldova au venit la mănăstire împreună cu obştea monahală de aici, împreună cu creştinii ortodocşi. Pentru a se ruga pentru ţara noastră, pentru biserica noastră, fiecare pentru familia sa, pentru creştinii ortodocşi", a declarat mitropolitul Chişinăului şi a Întregii Moldovei, Înaltpreasfinţitul Vladimir.

Sfânta Agafia este cunoscută şi apreciată pentru credinţa sa puternică în Dumnezeu. Timp de 42 de ani, Cuvioasa a fost ţintuită la pat din cauza unei boli. Cu toate acestea, a ajutat mulţi oameni prin rugăciune, iar creştinii care s-au închinat la moaștele ei ar fi fost vindecați. În Moldova, aproape trei mii de femei poartă numele Agafia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu