Serviciile muncipale lucrează de zor pentru a curăţa parcurile, dar şi curţile blocurilor de frunze

Embed:
Străzile din Capitală sunt acoperite cu adevărate covoare din frunze ruginii. Acum, la sfârşit de toamnă, odată cu peisajul frumos, vin şi bătăile de cap pentru muncitorii Primăriei. Angajaţii Direcţiei Locativ-Comunale şi cei de la "Spaţii Verzi" lucrează de zor pentru a curăţa parcurile, dar şi curţile blocurilor.

Zeci de muncitori au strâns frunzele căzute peste noapte în Grădina Publică Ştefan cel Mare.

"Lucrul e greu că e multă frunză vedeţi că aproape copacii sunt goi şi clar că frunza e mai grea că oleacă e umedă şi e greu şi la încărcat şi la greblat."

"Desigur toamna sunt multe frunze, cad avem de lucru şi ne străduim să reuşim cu lucrul, să facem curăţenie prin oraş. Da pe copaci cad frunzele până dă omătul"

"Săpăm, greblăm, încărcăm frunze. Săpăm pentru ca la anul să fie mai uşor de lucrat, primăvara."

Doar săptămâna trecută, din parcurile din oraş au fost evacuate aproape 50 tone de frunze uscate.

"Toamna avem foarte mult de lucru, avem de acumulat frunzele pentru că cad mai mult, de săpat, de retezat trandafirii că îi pregătim pentru iarnă. Zilnic evacuăm din Grădina Publică Ştefan cel Mare şi grădina Catedralei, evacuăm masă vegetală în jur la 3-4 tone", a spus reprezentantul "Spaţii Verzi", sectorul Centru, Lidia Babârău.

Şi în curţile blocurilor este angajaţii Direcţiei Locativ-Comunale muncesc mai mult pentru a reuşi să acumuleze frunzele şi crengile din curţile blocurilor, dar şi de pe trotuare.

"Este de lucru la noi o grămada, mai ales toamna. Suntem puţini şi trebuie să reuşim să facem curat. Şi la blocuri şi la urnele acestea, dar lumea nu stimează curăţenia. "

"Lucrăm cu doamne ajută. Măturăm, lucrăm, încărcăm. Aşa e. La ora 11 noi ieşim facem aici curat şi pe urmă facem cărare pe trasă, măturăm pe lângă case, pe sub balcoane."

Angajaţii Direcţiei Locativ-Comunale, spun că pentru evacuare sunt implicate 35 de unităţi de transport şi 15 tractoare mici.

"Zilnic sunt evacuate cca 40-50 de rute de frunze uscate. Asta ar însemna în jur de 120 de metri cubi de frunze pe zi. Sunt implicaţi 450 de muncitori. 16:25 avem implicate 30-35 de unităţi de transport", a spus şeful Direcţia Locativ-Comunală şi Amenajare, Vasile Efros.

Toate deşeurile vegetale stânse din oraş sunt depozitate pe un poligon de la periferia Capitalei.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu