Servicii medicale mai bune. Punctul de asistenţă medicală urgentă din satul Alexăndreni a fost renovat

Embed:
Servicii medicale mai bune în Alexăndreni, raionul Sîngerei. Acolo a fost renovat punctul de asistenţă medicală urgentă. Angajaţii spun că astfel vor avea condiţii de muncă mai bune, iar ajutorul acordat va fi mai eficient. Pentru renovare au fost cheltuiţi peste 500 de mii de lei.

"Era într-o stare care lăsa de dorit, foarte greu a fost. Apă doar aveam, restul nu aveam nimic. Nu era gazificat, făceam focul în sobă", a spus o angajată.

"Niciodată nu au fost aşa condiţii şi nimeni nu s-a gândit că o să fie aşa ceva", a menţionat un angajat.

"În primul rând, ne bucură faptul că s-a extins suprafaţa de aproape două ori, până acum veam 50 de metri pătraţi, acum în jur de 100 de metri", a declarat Alexandru Ghidirimschii, vicedirector al Centrului Naţional de Acordare Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească.

Mai mult, angajaţii instituţiei medicale vor avea şi condiţii pentru a se recrea, după ce revin de la chemări: "Te duci la chemări, prin noroi, uneori maşina nu poate ajunge până la solicitări, ne ducem pe jos, uneori nici galoşii nu te ajută, vii foarte murdar. Acum este apă călduţă, mulţumim".

Localnicii spun că de câştigat vor avea atât personalul medical, cât şi pacienţii:

"Sperăm ca acest centru să fie un reper, să fie un un ajutor urgent pentru toţi locuitorii".

"Dacă eu sunt bolnavă cu inima, des mă adresez la ei şi sunt foarte mulţumită şi când îi sun, atunci şi vin".

La inaugurare au participat şi doi deputaţi din majoritatea parlamentară.

"Ca să aveţi condiţii, căldură, apă, ca să puteţi oferi acel prim ajutor de care au nevoie cetăţenii", a menţionat Violeta Ivanov, deputat PDM.

"273 de milioane de lei Guvernul a preconizat pentru anul viitor pentru procurarea automobilelor, aşa că noi, anul viitor o să ne dăm jos de pe maşinile vechi, care 15,18, 20 de ani ne-au deservit", a precizat Boris Golovin, deputat PDM.

Punctul de asistenţă medicală urgentă din Alexăndreni deserveşte 13 sate din apropiere.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu