Servicii medicale de calitate pentru locuitorii din Tvardiţa. În oraş a fost inaugurat un centru de urgenţă

Embed:
Peste şase mii de locuitori din oraşul Tvardiţa, raionul Taraclia, vor beneficia de servicii medicale de calitate. În localitate a fost inaugurat un centru de urgenţă. Sediul a fost amenajat în clădirea fostei policlinici.

"Aplauze, vă rog, dragi prieteni!"

Centrul dispune de toate condiţiile necesare pentru acordarea primului ajutor medical. Clădirea a fost renovată capital.

"Spaţiul a fost extins de la 70 de metri pînă la 120 de metri. Au fost construite 2 boxe penru autosanitare la fel camera pentru pastrare a medicamentelor, sală de şedinţă", a spus Alexandru Ghidirimschi, vicedirectorul Centrului Asistență Medicală Prespitalicească.

Centrul din Tvardiţa a primit şi o ambulanţă nouă, dotată cu echipament performant.

"Acum totul este modern, avem un defibrilator şi cardiograf de ultimă generaţie", a spus Dona Barbov, felcer.

"Acum, odată ce avem aşa transport, ne vom strădui să ajungem la pacienţi mai repede".

"E foarte comod că centrul se află aşa aproape. Nu mai este în vârful dealului. Bătrânii nu vor mai fi nevoiţi să urce".

Centrul a fost inaugurat cu cântece şi dansuri bulgăreşti.

"Vreau să sper că veţi fi sănătoşi. Să vă dea domnul sănătate şi succes şi niciodată să nu aveţi nevoie de Urgenţă", a spus Sergiu Stati, deputat PD.

Pentru renovări şi dotări, Centrul Naţional de Asistență Medicală a alocat peste două milioane de lei.

"Este al 28-lea edificiu care a fost redichis după reparaţie capitală. Chiar unu a fost construit din nou. Noi în timpu apropiat o să asistăm la deschiderea încă 3 sau 4 centre noi, construite de la zero. Aşă că noi suntem pe calea dreaptă", a spus Boris Golovin, deputat PDM.

În luna august, un centru similar va fi inaugurat şi în satul Valea Perjei din raionul Taraclia.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu