Servicii medicale de calitate. În satul Şendreni a fost inaugurat un centru medical

Embed:
Locuitorii satului Şendreni, din raionul Nisporeni, nu vor mai fi nevoiţi să parcurgă drumuri lungi până la medicul de familie. În centrul localităţii a fost inaugurat un centru medical modern. Până acum, oamenii trebuiau să parcurgă trei kilometri pentru a merge la doctor.

"Era greu de ajuns la medicul de familie, acum că o să fie pe loc, e mai bine. Trebuie de aşteptat ambulanţa, iarna e greu."

"O să fie mai aproape de casă şi o să am accesebilitate să vin la edificiu."

"Suntem foarte mulţumiţi că dorinţa sătenilor s-a împlinit. Au văzut oamenii într-adevăr un centru medical frumos, aranjat. "

În centrul care va deservi 1 400 de oameni activează un medic de familie şi doi asistenţi medicali, care sunt bucuroşi că vor avea condiţii de muncă mai bune.

"Fiind medic de familie de 22 de ani, am observat o ascensiune în Moldova, o tendinţă spre îmbunătăţirea condiţiilor.Medici eram mulţi, condiţii proaste, acum am ajuns să avem condiţii dar nu avem medici, cu regret", a spus Ana Barila, medic de familie.

Instituţia a fost inaugurată de Compania Naţională de Asigurări în Medicină, care a cheltuit 1,5 milioane de lei pentru reparaţia oficiului vechi.

"Dorim satului Şăndreni să se bucure cu adevărat de condiţiile oferite de noroc, Compania Naţională de Asigurări în Medicină cât şi fondatorul raionului Nisporeni", a declarat Oleg Belbas, directorul Agenţiei Teritoriale Vest a CNAM.

Centrul de Sănătate din Nisporeni a contribuit cu 250 de mii de lei, iar Consiliul raional a oferit 50 de mii de lei.

"Este un proiect foarte important şi noi ne bucurăm că s-au depus eforturi în comun pentru a aduce la bun sfârşit acest proiect", a spus Ghenadie Verdeş, preşedintele raionului Nisporeni.

"Vedeţi relieful satului, muntos, era departe de acest centru, noi l-am aşezat ca să fie în centru. Suntem mulţumiţi de atenţia acordată de Ministerul Sănătăţii şi Compania de Asigurări care duc servicii acolo unde trebuie populaţiei", a declarat Vera Tăbăcaru, şefa Centrului de Sănătate din Nisporeni.

Centrul medical din satul Şendreni este a şaptea instituţie de acest fel din raionul Nisporeni.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu