SERVICII MEDICALE ACCESIBILE! Cabinetul radiologic mobil a ajuns în satul Ilenuţa, Făleşti

Embed:
Medicina gratuită devine mai accesibilă în sate. În localitatea Ilenuţa din raionul Făleşti a ajuns primul centru mobil de radiografie pulmonară. Oamenii au făcut cozi pentru a putea beneficia de o consultație gratuită.

"Invers vă întoarceți, cu faţa încoa. Ne lipim strâns de ecran, capul sus, bărbia sus."

Elena Focșa se plânge de dureri în piept şi la spate. Din cauza vârstei îi era foarte greu să ajungă la spitalul raional.

" - Eu n-am trecut de când umblam încă la lucru, de prin 90 şi ceva. - Lucrăm şi nu aveam timp să ne ducem, şi mereu unde te duci este rând. E foarte bine că au venit pentru noi bătrânii", a spus locuitoare a satul Ilenuţa, raionul Făleşti.

Peste 100 de oameni din Ilenuţa, dar şi din alte două localităţi au venit la consultație.

"Să vedem dacă suntem sănătoşi, plămânii dacă sunt sănătoşi. E tot gratis. "

"Suntem foarte mulţumiţi. Eu sunt una are nu văd, nu mă pot duce nicăieri. Dar aici vin să trec. Dacă te duci să te înscrii trebuie să stai o lună de zile în rând, poţi fi şi mort."

"Foarte bună. Nu trebuie să te duci pe la raion să treci controlul medical, să stai în rând. Asta e minunat de bun."

Aparatul radiografic care a fost adus în sat este mult mai performant decât cel de la spitalul din Făleşti.

"Prin intermediul acestui proiect avem posibilitatea să diagnosticăm patologiile pulmonare în stadiile precoce, ceea ce reprezintă un beneficiu atât pentru om cât şi pentru societate", a menționat Natalia Viţă medic de familie satul Ilenuţa raionul Făleşti.

"Sunt şi persoane în etate, care stau la pat şi nu pot merge la spitalul raional pentru a face această investigaţie", a declarat Alexandru Moroi primar de Ilenuţa raionul Făleşti. 

Cabinetul mobil de radiografie pulmonară se va deplasa şi în alte sate din raionul Făleşti. Investigaţiile fac parte din campania "Un doctor pentru tine", lansată de Guvern la iniţiativa premierului Pavel Filip.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu