Sergiu Toma medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de Judo a sosit la Chişinău

Embed:

Judocanul Sergiu Toma, medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de Judo de la Paris, a sosit la Chişinău. Sportivul moldovean a fost întâmpinat la aeroport de rude, prieteni antrenori, dar şi de echipa Publika TV.

Judocanul Sergiu Toma, a sosit la Chişinău cu medalia de bronz câştigată la mondialele de la Paris, pusă la piept. Sportivul a declarat la revenire că şi-a dorit mult această medalie.

"Eu tindeam spre această medalie, mai ales după ce am câştigat medalia de argint la Campioantul European mult mi-am dorit să demonstrez că sunt pregătit şi la nivel mondial şi mă bucur de această reuşită", a spus Sergiu Toma, judocan.

Performanţa lui Toma va fi recompensată de Federaţia Moldovei de Judo cu 60 mii de lei, dar şi un apartament cu 2 camere, al doilea după cel primit în luna aprilie, când Toma a devenit vicecampion european.

"Noi ne mândrim că în Moldova avem aşa judocani foarte buni, cu toate că se spune că ţara e mică, suntem săraci, că nu avem de unde selecta judocani, că nu au ce mânca, dar vedeţi că avem rezultate şi mergem înainte", a menţionat Vasile Colţa, antrenor judo.

Sergiu Toma a câştigat şase lupte din şapte disputate la categoria 81 de kilograme, cedând doar un singur duel în faţa brazilianului Leandro Guileiro. Toma şi-a asigurat medalia, după ce l-a învins în ultima luptă pe francezul Loic Pietri.

Medalia de bronz a lui Sergiu Toma este singura obţinută de sportivii moldoveni la mondialele de la Paris, unde Moldova a fost reprezentată de nouă sportivi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu