Sergiu Sîrbu spune că ar putea fi ARESTAT la prima ședință a Parlamentului din acest an

Embed:
Deputatul democrat Sergiu Sîrbu declară că ar putea fi arestat chiar la prima şedinţa din acest an a Parlamentului. Sîrbu susţine că figurează drept bănuit într-un dosar penal şi a fost citat de urgenţă pentru audieri, dar nu i s-a spus despre ce dosar este vorba. Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, confirmă că deputatul este cercetat penal, dar nu va cere arestarea sa la şedinţa plenară a Legislativului.

"Dacă va fi cazul, vom rezista la acele presiuni și amenințări la care sunt supuși inclusiv, individual, deputații pentru a lucra doar în beneficiul cetăţenilor. Chiar dacă am vreo două dosare penale și deja sunt invitat la Procuratură să dau explicații, poate chiar și vor dori să mă aresteze la prima ședință a Parlamentului"

Sergiu Sîrbu spune că nu ştie ce acuzaţii i se aduc. A auzit că este un dosar mai vechi şi se întreabă de ce măsurile procesuale au început abia acum.

"Ieri am fost contactat de un procuror din cadrul Procuraturii Anticorupţie, care m-a anunţat că am calitatea oficială de bănuit într-un dosar penal. A refuzat să spună despre ce este vorba, dar m-a invitat de urgenţă la procuratura cu avocat, pentru a-mi aduce la cunoştinţă ordonanţa. Nu am de gând să mă eschivez, mă voi prezenta la organul de urmărire penală", a spus deputatul PDM, Sergiu Sîrbu. 

Procurorul general a confirmat că Sergiu Sîrbu este vizat într-o cauză penală, fără a oferi mai multe detalii.

" În privința lui a fost pornit un dosar penal de către procurorul general interimar Robu, cu 3 luni în urmă, iar despre asta am făcut cunoștință alaltăieri.
- De ce este bănuit în acest dosar?
- Ştiţi că eu nu ştiu ce de. Dosarul acesta a fost în procedura Procuraturii Anticorupţie şi eu nu m-am implicat
în dosarele investigate de procuratura asta din cauza ca să nu fiu învinuit că mă implic în activitatea Procuraturii Anticorupţie", a spus procurorul general, Alexandr Stoianoglo.  

Stoianoglo exclude arestul deputatului.

"Nu, desigur. Reținerea şi toate alte acţiuni în privinţa deputaţilor se efectuează numai după adresarea procurorului general în Parlament şi primirea acordului respectiv. Noi nu planificăm. Şi eu vă spun cinstit că nu ştiu despre ce dosar este vorba", a adăugat Stoianoglo. 

Contactat telefonic de postul nostru de televiziune, fostul procuror general interimar Dumitru Robu a declarat că Sergiu Sîrbu este vizat într-un dosar penal intentat pe fapt, dar a refuzat să ofere alte detalii.


loading...

Lasă un comentariu