Sergiu Sîrbu și-a lansat o rubrică publică "Știați că" pentru a arăta oamenilor adevărul despre Coaliția de guvernare

Deputatul PDM Sergiu Sîrbu și-a lansat o rubrică publică care se numește "Știați că...". Democratul a precizat că prin intermediul acestei rubrici încălcările făcute de noua Coaliții de guvernare.

"Am decis să deschid o rubrică publică sub genericul „Știți că...” cu informații utile, expertize și dezvăluiri despre acțiunile și deciziile noii Coaliții de guvernare, nu întodeauna legale, de altfel.
Iată și o primă constatare, la rece, direct din ziua investirii noului Guvern.

Știați că... 
Constituția RM, în art. 98 prevede că candidatul la funcția de Prim-ministru solicită Parlamentului votul de încredere pentru lista cabinetului de miniștri și pentru Programul de activitate. 
A văzut cineva Programul de activitate al noului Guvern?
Nici eu ...
Guvernul a fost învestit fără program de activitate cu sfidarea art. 98 din Legea Supremă.
Mai mult, Legea cu privire la Guvern prevede în art. 16 un criteriu indinspensabil pentru a putea fi numit membru al Guvernului - reputația ireporșabilă.
Pentru a demonstra reputația candiatul trebuie să prezinte certificatul de integritate de la ANI și cazierul de integritate profesională.
A văzut cineva aceste acte la dosarele candidaților cînd au fost numiți? Nu cred.
Nu exclud, că postfactum, aceste acte s-au strecurat apoi printre file. Dar la momentul votării acestea fizic nu aveau cum să fie prezentate.
Astfel a fost încălcat art. 16 din Legea cu privire la Guvern.

Update: Pentru a răspunde unor jurnaliști prost informați. Guvernul Filip a avut Porgram de activitate iar la investire au fost respectate toate procedurile constituționale. Informați-vă. Ajută!

Rubrica va continua ...", scrie Sergiu Sîrbu.

Lasă un comentariu