Sergiu Sîrbu: Rusia trebuie să-şi retragă trupele şi muniţiile de pe teritoriul Republicii Moldova

Embed:

Rusia trebuie să-şi retragă trupele şi muniţiile de pe teritoriul Republicii Moldova. De această părere este deputatul democrat Sergiu Sîrbu, care a participat la cea a 75-a ediţie a dezbaterilor „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, desfăşurate de Agenţia de presă IPN. Poziţia demnitarului a fost susţinută de majoritatea participanţilor la discuţii. 

Parlamentul Republicii Moldova, la 21 iulie anul curent, de fapt nu a făcut altceva decât a reiterat acele poziţii ale guvernelor Republicii Moldova de la 92 încoace. Este o solicitare absolut legală şi legitimă ale autorităţilor Republicii Moldova"

Vorbitorii s-au referit şi la solicitarea transmisă Organizației Națiunilor Unite privind includerea subiectului pe ordinea de zi a celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale.

"De ce Republica Moldova trebuie să facă apel la partenerii noştri internaţionali, pentru că Republica Moldova în acest format nu reuşeşte să rezolve aceste probleme. Câte aplicaţii militare a armatei ruseşti împreună cu cea a separatiştilor a avut loc doar în luna august", a spsu deputatul PL, Roman Boțan.

Unele luări de poziţie au stârnit discuţii aprinse în rândul participanţilor.

"Rusia este garantul că noi ne vom reuni societatea care este dezbinată din toate punctele de vedere şi din punctele de vedere religios şi din punct de vedere naţional şi din punct de vedere social şi aşa mai departe.Armata 14 trebuie să fie şi să fie una consolidată, băieţii noştri trebuie să meargă încolo. Trebuie să lichidăm Armata Naţională", a spus vicepreședintele Partidului Patrioții Moldovei, Sergiu Perciun.

Conflictul de la Nistru s-a încheiat în data de 21 iulie 1992. În acest an s-au împlinit 25 de ani de la semnarea acordului de încetare a focului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu