Sergiu Sîrbu către socialişti: Voi cât credeți că e mai bine să plătiți 1.000 de lei sau 351 de lei pentru același serviciu?

Embed:

Primele iniţiative ale democraţilor de a reduce tarifele pentru perfectarea actelor de moştenire au apărut încă în 2014 şi nicidecum nu au fost inspirate de la Partidul Socialiştilor. Deputatul PDM, Sergiu Sîrbu, dezminte acuzaţiile lansate de PSRM, potrivit cărora proiectul a fost plagiat. Mai mult, parlamentarul a declarat că proiectul democraţilor prevede ca cetăţenii să achite cel mult 350 de lei la notar, faţă de plăţi de până la 1.000 de lei cât propune preşedintele Igor Dodon.

Deputatul PSRM Vasile Bolea a propus ca la şedinţa de mâine a Parlamentului să fie inclus pe ordinea de zi un proiect privind metodologia de calcul a serviciilor notariale pentru actele de moştenire. Asta, în condiţiile în care, o astfel de iniţiativă deja este înregistrată de Partidul Democrat.

"Este necesitatea de a discuta şi proiectul care a venit din partea Președinției. De ce nu, poate să fie comasate şi discutate în a doua lectură", a menţionat Vasile Bolea, deputat PSRM.

"Aţi întârziat cu câţiva ani ce ţine de acest subiect. Vreau să reamintesc că problema tarifelor cadastrale, taxelor pentru moştenire a fost în vizorul Partidului Democrat încă în 2014, atunci când voi încă nu umblaţi prin teritoriu să discutați cu oamenii, noi de atunci am întreprins unele măsuri ce ţine de simplificarea înregistrării procedurilor cadastrale", a declarat Sergiu Sîrbu.

Într-un final, solicitarea socialiştilor nu a fost susţinută de Parlament.

Președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a anunţat că tarifele percepute de notari, dar şi de Agenţia Servicii Publice pentru perfectarea actelor de moștenire vor fi diminuate de la 2.000 de lei, cât sunt în prezent, până la 351 de lei.

Potrivit datelor statistice, anul trecut au fost înregistrate aproape 88 de mii de certificate de moștenitor, iar în prima jumătate a acestui an - peste 46600.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu