Sergiu Sîrbu a fost scos din Biroul Permanent al Parlamentului, la propunerea fracţiunii PDM. PRO MOLDOVA nu are membru în Biroul permanent

Parlamentul a votat pentru excluderea lui Sergiu Sîrbu din componenţa Biroului Permanent. Iniţiativa a venit din partea fracţiunii PDM, care a propus ca Sîrbu, care a părăsit fracţiunea, să fie înlocuit cu democratul Igor Vremea.

În acelaşi timp, comisia de profil a respins amendamentul lui Andrian Candu, ce prevedea majorarea numărului membrilor Biroului permanent de la 15 la 16 şi includerea lui Sergiu Sîrbu, ca reprezentant al grupului parlamentar PRO MOLDOVA.

Discuţiile au fost aprinse, iar deputaţii şi-au adresat replici tăioase.

Marina Tauber, partidul ŞOR: "Dacă mâine-poimâine ne trezim că în grupul PRO MOLDOVA vor fi mai mulţi decât în PDM, tot nu le vom da voie să fie reprezentaţi în Biroul Permanent?"

Dumitru Diacov, PDM: "Sunt sigur că dacă Dvs v-aţi apucat de lucru, vom rămâne mai puţini. Cu toată dragostea şi prietenia am propus să fie votată o chestie simplă, în locul dlui Sîrbu, dl Vremea".

Vasile Bolea, PSRM, preşedintele comisie juridice: "Dacă e mai mică (fracţiunea PDM - n.n), urmează peste un an să fie revăzute cotele conform proporţiei care este la zi. În regulament este indicat acest an de zile ca să existe o stabilitate în activitatea comisiilor şi a Biroului Permanent. 

Vlad Batrîncea, PSRM: "Trebuia să adere imediat la fracţiunea ŞOR şi nu erau probleme".

 

 

loading...

Lasă un comentariu