Sergiu Sagaidac: Filat trebuie judecat pentru trădare de patrie

Filat trebuie judecat pentru trădare de patrie. Declaraţia a fost făcută de Sergiu Sagaidac, fostul șef al Secției Prevenirea Spălării Banilor și Monitorizarea Tranzacțiilor din cadrul Băncii Sociale. Reacţia vine după ce fostul șef-adjunct al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA, Mihai Gofman, a oferit un interviu pentru zeppelin.md.

"Filat trebuie judecat pentru trădare de patrie, și care era controlat de serviciile rusești. Pe timpul alianței în toate instituțiile era haos, inclusiv la SIS care asigurau securitatea statului cu 3500 lei în 2010 și cântau prin karaoke "Господа Офицеры за Россию".

Pe Platon cine l-a adus în politicul moldovenesc? Urecheanu cu Filat. Este de înțeles că adevărul doare. Dar, ce-i care au trădat țara trebuie să răspundă.

Mihail Gofman bravo pentru curaj. Mergeți înainte, căci alții n-au cum să înțeleagă ce înseamnă jurământ și loialitate de ofițer. Așa-i mentalitatea unora, pe când grupurile de interese caută să-și promoveze propria agendă", a menţionat Sergiu Sagaidac, fostul șef al Secției Prevenirea Spălării Banilor și Monitorizarea Tranzacțiilor din cadrul Băncii Sociale. 

PUBLIKA.MD aminteşte că potrivit fostului șef-adjunct al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA, Mihai Gofman, care a oferit un interviu pentru zeppelin.md, frauda bancară a fost o diversiune pentru a bloca vectorul european al țării noastre. În spatele schemei a stat raiderul numărul unu din CSI, Veaceslav Platon, și a fost acoperită de fostul prim-ministru, condamnat pentru trafic de influență și corupere pasivă la nouă ani de închisoare, Vlad Filat. 

Mihai Gofman a confirmat că Veaceslav Platon a fost arhitectul fraudei bancare, numită și Miliardomat, pentru a opri apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană. Mai mult, schema era acoperită de politicieni de rang înalt.

Citeşte şi: Mihai Gofman rupe TĂCEREA. Care a fost scopul fraudei bancare din țara noastră (VIDEO)

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu