Sergiu Mocanu: Platon sponsorizează partidul "Platforma DA" şi Jurnal TV

Embed:

Raiderul numărul unu din CSI, Veaceslav Platon, sponsorizează partidul "Platforma DA" al mafioţilor fugari Victor şi Viorel Ţopa, pe liderul acestuia, Andrei Năstase, dar şi postul de televiziune Jurnal TV. Afirmația a fost făcută de către liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, într-o emisiune online. Mocanu mai susţine că Platon a fost cel care a finanţat şi manifestaţiile violente din faţa Parlamentului din luna ianuarie a acestui an.

"În spatele lui Năstase la ora actuală stau banii lui Platon. Stau banii lui Platon care au fost băgaţi în politica moldovenească încă de mulţi ani ani înainte subversiv. Platon Bagă bani în politică pentru a-şi menţine capitalurile, influenţa şi a-şi crea noi capitaluri în Republica Moldova. De aia la ora actuală, jurnat TV este o platformă pentru sprijinirea lui Platon", a declarat Mocanu.

De asemenea, el spune că avocata Ana Ursachi, apropiată mafioților Țopa și lui Andrei Năstase, îl apără pe Platon cu atâta înverşunare pentru a-i demonstra loialitate din partea acestei grupări:

"Cum credeţi, de ce avocata asta a lor, mă refer la speculanta asta, pe nume Ana Ursachi. Avocata lui Vicol, avocata lui Petrenco, a lui Usatîi, a lui Platon acuma. Câte personaje publice controversate din Moldova, ea a fost avocatul tuturor. De ce s-ar da în spectacol tipa asta care e foarte aproape, e pe lângă Năstase, pe acolo."

Anterior, însă, în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2014, liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, a fost intens promovat la Jurnal TV de către acoliții condamnaților penal Victor și Viorel Țopa.

Veaceslav Platon este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu aproape un miliard de lei. Analiștii susțin că liderii Partidului DA al mafioților Țopa, dar și Jurnal TV, încearcă să-l victimizeze pe Platon, ceea ce ar demonstra relația directă dintre aceste grupări.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu