Serghei Tarnovschi, SUSPENDAT patru ani! Sportivul a fost sancționat pentru dopaj

O nouă lovitură dură pentru sportul moldovenesc.

Serghei Tarnovschi a fost suspendat pentru patru ani de către Federaţia Internaţională de Canotaj după ce a picat testul anti-doping la câteva zile după ce a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Mai mult, forul internaţional a anulat toate rezultatele înregistrate din data în care a fost colectată proba pozitivă, 8 iulie 2016. Astfel, medalia obţinută la Olimpiada de la Rio îi va fi retrasă.

Decizia însă nu este una finală. Serghei Tarnovschi dispune de dreptul legal de a o contesta la Curtea Supremă de Arbitraj Sportiv din Lausanne în decursul a 21 de zile de la momentul recepționării acestei decizii de către Federația națională de profil.

Conform unui comunicat al Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv, Serghei Tarnovschi și avocatul său, Paul Green, au hotărât deja să facă apel la Curtea Supremă de Arbitraj Sportiv.

Dacă va fi deposedat de medalie, Tarnovschi va fi al treilea sportiv moldovean care va rămâne fără distincţia olimpică în ultimele luni.

La finalul anului trecut, halterofilii Cristina Iovu și Anatolie Cîrîcu au rămas fără medaliile de bronz câștigate la Olimpiada londoneză din 2012.

Comitetul Internațional Olimpic i-a suspendat pe sportivii moldoveni pentru dopaj, retrăgându-le totodată și medaliile.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu