Serghei Lavrov va veni la Chişinău. "Semnarea Acordului de Asociere cu UE va afecta relaţiile moldo-ruse"

Embed:

Șeful diplomației de la Moscova, Serghei Lavrov, va veni în Moldova la sfârșitul lunii iulie. Informația privind vizita ministrului de Externe al Rusiei a fost anunțată de Valeriu Chiveri după întrevederea de ieri cu adjunctul lui Serghei Lavrov, Grigori Karasin. Alte detalii, inclusiv data exactă a vizitei, nu au fost încă anunțate.

Grigori Karasin este acum la Tiraspopl, unde are stabilite întâlniri cu liderii administrației locale, dar și cu militari ruși. În această seară, diplomatul de la Moscova va reveni la Chișinău și va avea o nouă întrevedere cu viceministrul Chiveri.
 
Ieri, Karasin a fost primit și de premierul Iurie Leancă. Șeful guvernului a dat asigurări Moscovei că semnarea de către Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană nu contravine nici cooperării cu Rusia, nici angajamentelor din cadrul CSI. Grigori Karasin a declarat însă, într-un interviu pentru presa rusă, că semnarea acestui document va afecta relaţiile bilaterale pe termen lung. 
 
"Nu a fost fixată o dată, s-a discutat sfârşitul lunii iulie. Este un subiect care va fi discutat pe parcurs. Nu cred că vom avea surprize majore în schimbarea poziţiei Federaţiei Ruse", a declarat viceministrul de externe, Valeriu Chiveri. 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu