Serghei Lavrov: SUA încearcă să împiedice dezvoltarea Rusiei

Embed:

Statele Unite impun sancțiuni pentru a nu permite întărirea pozițiilor Rusiei pe arena internațională în detrimentul lor. Acuzația a fost făcută de ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, care a menționat că acest lucru se întâmplă, în primul rând, în domeniul exportului de armament și mass-media.

În context, șeful diplomației ruse a pomenit și despre legea anti-propagandă, adoptată de curând în Moldova, care ar fi comandată, potrivit lui, de Statele Unite.

"În domeniul mass-media, constatăm de asemenea o îngrădire a concurenței, fie atitudinea față de RT, Sputnik, în SUA, Franța, fie izgonirea jurnaliștilor și închiderea posturilor noastre în Moldova, Ucraina, Letonia", a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Potrivit ministrului rus de Externe, Washingtonul merge și mai departe și interzice statelor din lumea a treia să cumpere produse rusești sub amenințarea unor măsuri punitive.

Statele Unite au impus în repetate rânduri sancțiuni economice și politice împotriva Rusiei începând cu 2014, din cauza anexării forțate a Crimeei.

Totodată, presa condusă de Kremlin este acuzată de propagandă și de răspândirea de știri false.

Autoritățile de la Chișinău au invocat aceste acuzații când au adoptat legea anti-propagandă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu