Serghei Lavrov: Nu avem de gând să intervenim militar în estul Ucrainei (VIDEO)

Embed:

"Nu avem de gând să intervenim militar în estul Ucrainei". Declaraţia aparţine ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, şi a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu secretarul american de Stat, John Kerry, la Londra.

Lavrov a precizat că în Ucraina este necesară iniţierea unei reforme constituţionale.

"Criza din Ucraina nu a izbucnit din vina Federaţiei Ruse. Este necesar de a începe un dialog pentru a face reforma constituţională în care să fie implicate toate regiunile Ucrainei. În prezent, nu sunt întreprinse toate măsurile necesare pentru a asigura securitatea, sunt provocatori care folosesc forţa şi armamentul. Acordul semnat pe 23 februarie nu se respectă. Reforma constituţională este importantă", a declarat Lavrov.

Totodată, ministrul de Externe rus a precizat că Rusia va respecta alegerea cetăţenilor din Crimeea, care va fi reflectată la referendumul de pe 16 martie.

"Am discutat şi despre Crimeea. Noi vom respecta doleanţele cetăţenilor în cadrul referendumului din 16 martie. Nu avem de gând să intervenim militar în estul Ucrainei. Drepturile ruşilor, bulgarilor, ucrainenilor, trebuie să fie respectate. Nu trebuie de repetat ce s-a întâmplat pe Maidan. Parlamentul din Crimeea a luat decizia privind independenţa. Credem că oamenii vor confirma această alegere. Dreptul la autodeterminare nu a fost anulat", a conchis oficialul rus.

Publika.md aminteşte că Washingtonul şi Bruxelles-ul vor adopta luni măsuri dure, drept răspuns la referendumul din Crimeea, care ar putea duce la alipirea peninsulei la Rusia. Iar, Marea Britanie a declarat că referendumul din Crimeea este ilegal şi a cerut anularea plebiscitului.

Anterior, în cea mai dură declaraţie de la izbucnirea crizei în Crimeea, cancelarul german, Angela Merkel, a avertizat Moscova că riscă prejudicii politice şi economice masive, dacă nu-şi schimbă cursul în cazul Ucrainei

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu