Serghei Lavrov, despre întâlnirea de la Roma în formatul "5+2": Au fost înregistrate progrese modeste

Embed:

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, consideră că reuniunea de la Roma în formatul 5+2, care a avut loc săptămâna trecută, nu a înregistrat progrese majore. Declaraţia a fost făcută de şeful diplomaţiei ruse, în cadrul unei întâlniri cu reprezentantul OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini.

"Au fost înregistrate progrese modeste, dar pe mai multe subiecte extrem de importante. De aceea, am vrea să auzim concluziile dumneavoastră privind aceste evoluții", a spus Serghei Lavrov, ministrul rus de externe.

La sfârșitul lunii trecute a avut loc o nouă rundă de negocieri în formatul "5+2", în cadrul căreia participanții au apreciat progresele înregistrate de Chișinău și Tiraspol în procesul de reglementare a diferendului transnistrean.

De asemenea, OSCE a declarat că este dispusă să finanțeze deschiderea birourilor de la Râbniţa şi Tiraspol care vor elibera plăcuţele de înmatriculare neutre pentru maşinile din stânga Nistrului. Cele două birouri vor fi funcţionale din întâi septembrie 2018.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu