Serena Williams, bănuită de dopaj: Nu am fost niciodată depistată pozitiv. Am recurs tot timpul la AUT

Serena Williams, bănuită de dopaj. Jucătoarea americană de tenis a justificat joi seară recurgerea la o Autorizaţie de utilizare în scop terapeutic (AUT) în timpul turneului de la Roland Garros din 2015, explicând, cu ocazia turneului WTA de la Indian Wells, că ea a recurs deseori la o astfel de autorizaţie, dar că nu a fost niciodată depistată pozitiv.

Întrebată după victoria din primul tur de la Indian Wells despre utilizarea unui AUT, Serena Williams a răspuns: ”Nu am fost niciodată depistată pozitiv. Am recurs tot timpul la AUT, deci ar trebui să vă verificaţi informaţiile”.

”Nu mă duceam să joc la Roland Garros fără AUT, pentru că, dacă vă amintiţi, eram foarte bolnavă în acel an”, a adăugat ea după victoria în faţa kazahei Zarina Dias (7-5, 6-3).

Americanca a dat asigurări că nu a făcut nimic rău şi că a cerut un AUT în 2015 pentru a trata o gripă. În acel an, ea a obţinut o derogare pentru a lua prednison, un corticoid antiinflamator, pentru a trata simptomele, scrie libertatea.ro

Foarte slăbită în cele două săptămâni, ea a câştigat totuşi turneul, impunându-se în finală în faţa jucătoarei cehe Lucie Safarova.

”Nu mă duc niciodată şi nu fac niciodată în aşa fel încât să am un avantaj în faţa cuiva. Eu nu sunt aşa”, a declarat ea. ”Nici nu ştiu cum am făcut să câştig turneul, credeam cu adevărat că nu voi putea juca finala”.

”Sunt 20 de ani de când joc şi întotdeauna am fost extrem de corectă. Este ceva de care sunt mândră, mai ales de când am o fiică”, a adăugat Williams, revenită în circuitul WTA după maternitate şi o absenţă de 14 luni.

”Nu mi-aş putea privi niciodată fiica în ochi şi să-i spun ‘Mama a trişat’. Ar fi complet iresponsabil, şi chiar şi înainte (de naşterea fiicei sale) aveam aceeaşi atitudine”, a afirmat ea.

Grupul de hackeri Fancy Bears a spart serverele WADA şi a postat, pe 13 septembrie 2016, primele date medicale legate de nume mari ale sportului american, precum tenismenele Serena şi Venus Williams, gimnasta Simone Biles şi baschetbalista Elena Delle Donne, participante la JO, au folosit substanţe interzise pe baza unor certificate medicale. De atunci, hackerii, despre care WADA susţine că sunt ruşi, au spart şi serverele unor federaţii internaţionale şi au publicat alte serii de documente obţinute în acest fel.

Serena Williams a revenit în forță. Fostul număr 1 mondial, victorie după o absență de 14 luni din circuitul WTA

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu