Serafim Urechean: Maia Sandu poate fi numită "un nou Pinochet în fustă"

Embed:
În Moldova apare un "Pinochet în fustă", un dictator în devenire, care îşi permite lucruri inadmisibile. Declaraţia aparţine fostului deputat şi primar al Capitalei, Serafim Urechean, care s-a referit la premierul Maia Sandu.

"Este o cale spre ignorarea Constituţiei, altor acte legislative, este o sfidare a legii de bază a Republicii Moldova. Practic Parlamentului legiferează un nou dictator în Republica Moldova, nu aş vrea să zic "un nou Pinochet în fustă", dar este inadmisibil un asemenea comportament.", a menționat Serafim Urechean.

Invitaţii emisiunii Publika Report mai spun că proiectul privind asumarea răspunderii contravine Constituţiei.

"Această angajare a răspunderii constituie imixtiune directă în afacerea justiţiei, în puterea judecătorească, dar asta Curtea Constituţională trebuie s-o spună", a zis Mihai Godea, fost deputat. 

De asemenea, foştii deputaţi critică dur lipsa rezultatelor concrete în cele cinci luni de când la guvernare se află alianţa PSRM-ACUM.

"Au trecut cinci luni de zile şi în afara de scamatorii, scandaluri şi promisiuni deşarte, nu au făcut nimic. Eu îmi pun întrebarea: băi, oameni buni, cinci luni au trecut, unde-i miliardul. Sau cinci luni au trecut şi unde-s drumurile", a declarat Serafim Urechean.

Miercuri, Guvernul și-a asumat răspunderea pentru un proiect de lege care îi permite premierului Maia Sandu să selecteze cel puţin doi candidaţi pentru funcţia de procuror general şi să-i propună Consiliului Superior al Procurorilor.

Maia Sandu nu a răspuns la telefon pentru a comenta declaraţiile celor doi politicieni.
loading...

Lasă un comentariu