Sepp Blatter a fost reales preşedintele FIFA

Embed:

Sepp Blatter a fost reales preşedintele FIFA! Elveţianul a primit votul din partea a 186 federaţii şi astfel va fi şeful forului mondial încă patru ani, până 2015. Blatter se află la al patrulea său mandat consecutiv la conducerea FIFA.

Cel de-al 61-lea congres susţinut de FIFA a avut rezultatul aşteptat de toată lumea, Sepp Blatter a fost reales preşedintele forului mondial încă pe patru ani.

Federaţia Engleză a încercat să amâne operaţiunea de alegere a unui nou Preşedinte FIFA din cauza scandalului de corupţie referitor la acordarea dreptului de găzduire a Cupei MOndiale din 2022 de către Qatar, însă propunerea a avut 172 de voturi împotriva şi doar 17 pro.

Tot la congresul FIFA s-a hotărât că pentru a evita pe viitor coruperea membrilor Comitetului Executiv FIFA, să se schimbe modul de alegere a gazdelor Cupei Mondiale. Astfel, de acum încolo nu vor mai vota membrii Comitetului Executiv. Ei doar vor alcătui lista scurtă a ţărilor candidate, pe baza dosarelor depuse de acestea. Iar votul va fi exclusiv sarcina preşedinţilor celor 208 federaţii de pe tot globul afiliate la forul mondial.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu