Separatiştii proruşi anunţă pierderi grele în estul Ucrainei

Embed:

Separatiştii proruşi anunţă pierderi grele în estul Ucrainei. Potrivit militanţilor, citaţi de presa locală, 35 de oameni şi-au pierdut viaţa în timpul confruntărilor cu soldaţii ucraineni în regiunea Doneţk. Această informaţie nu a fost, însă, confirmată de autorităţile de la Kiev. Luptele armate au încetat, dar şcolile din regiune vor fi închise astăzi.

Cei care locuiesc în apropierea aeroportului din oraşul Doneţk spun că au auzit împuşcături şi explozii, iar zona a fost survolată de mai multe avioane militare. Presa scrie că soldaţii ucraineni au implicat în operaţiunea de la aeroport două avioane de luptă SU-25 şi două aparate MIG-29.

Potrivit unor informaţii neconfirmate oficial, teroriştii au reuşit să doboare un elicopter al armatei. Totul a început ieri, după ce câţiva bărbaţi înarmaţi au cerut conducerii ţării să evacueze militarii care asigură securitatea aeroportului. În acest mod, separatiştii au vrut să preia controlul asupra clădirii. Trupele guvernamentale au anunţat că operaţiunea antiteroristă va continua până la eliminarea totală a separatiştilor din regiune.

"Nu ne permit să intrăm în aeroport. Au spus că este închis şi trebuie să aşteptăm. Nu ne-au oferit nicio explicaţie", a spus o persoană.

Duminică, separatiştii au zădărnicit procesul de votare la Doneţk şi Lugansk. Între timp, în oraşul Slaveansk au fost înregistrate confruntări armate, care s-au soldat cu moartea a doi separatişti.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu