"Separatiștii nu au voie să depună flori". Ion Ceban, HUIDUIT la bustul lui Eminescu (VIDEO)

Embed:

Primarul Capitalei Ion Ceban a fost întâmpinat cu huiduieli la Bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din Grădina Public ”Ștefan cel Mare și Sfânt” din Capitală. Acesta împreună cu responsabili din cadrul Primăriei au venit astăzi să depună flori cu ocazia împlinirii a 170 de ani de la nașterea poetului.

"Separatiștii și trădătorii nu au voie să depună flori. Trădătorii și copii lui Iuda nu au ce căuta aici. Nu este așa țară Republica Moldova, uitați de dânsa. Vă plac banii fără demnitate", a scrigat un participant venit la eveniment.

Atunci când a depus flori, primarul s-a făcut că nu aude, dar a comentat mai târziu incidentul.

"Eu depun flori aici de mic copil fiecare poate să fie cu opinia lui, eu ştiu opera. Nu este doar această zi, trebuie să aducem omagiu marelui poet zilnic, pe parcursul anului", a spus Ion Ceban.

Totuși, când a fost rugat de un reporter să recite ceva din creația lui Eminescu, edilul Capitalei s-a eschivat și a întrebat jurnaliștii dacă mai sunt și alte întrebări. 

”Reporter: Ne spuneți și nouă vreo poezie?
Ion Ceban: Hai că nu ne întrecem acum la poezii. Pot să vă spun multe poezii. Alte întrebări?”

Din delegaţia condusă de Ion Ceban au făcut parte şi câţiva consilieri de la Primăria Bucureşti, care se află astăzi, într-o vizită oficială la Chişinău.

PUBLIKA.MD amintește că astăzi se împlinesc 170 de ani de la naşterea a poetului naţional al neamului românesc. Mihai Eminescu nu a fost doar poet, ci şi un prozator şi un jurnalist de excepţie. Publicistica sa a rămas încă actuală, datorită talentului său scriitoricesc. Nu în zadar, vocile mişcării de renaştere naţională, Ion şi Doina Aldea-Teodorovici, i-au dedicat un cântec, pe versurile regretatului Grigore Vieru.

CITEȘTE ȘI: Astăzi se împlinesc 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu

loading...

Lasă un comentariu