SENTINŢĂ PENTRU RADU MAZĂRE. Fostul primar al Constanţei, condamnat la aproape 10 ani

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost condamnat la nouă ani şi 10 luni de închisoare pentru luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese, în dosarul Polaris. Decizia a fost emisă de Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie din România şi este cu drept de atac.

Potrivit acuzaţiilor formulate de Direcţia Naţională Anticorupţie din România, în perioada 2006-2009, fostul edil a pretins două milioane de euro de la două firme, pentru a facilita emiterea actelor de urbanism pentru proiecte imobiliare de tip mall, pe care firmele intenţionau să le dezvolte în Constanţa.

Mazăre a primit mai mult de jumătate din suma cerută printr-un intermediar, sub forma unor contracte fictive de publicitate, încheiate între acele societăţi şi o firmă administrată de fostul primar.

Pe lângă asta, în perioada 2008-2014, Radu Mazăre a primit de la firma Polaris peste 7 milioane de euro, pentru că a asigurat acestei companiei câştigarea unei licitaţii, organizate de Primăria Constanţa pentru gestionarea serviciului de salubrizare a oraşului pe o perioadă de 25 de ani.

Astfel, în decembrie 2015, DNA l-a trimis în judecată pe Radu Mazăre,  iar doi ani mai târziu a părăsit România, cerând azil politic în Madagascar. 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu