Sentinţa lui Gheorghe Petic, amânată. Inculpatul e acuzat de agresarea şi violarea unei femei

Embed:

Sentinţa în cazul lui Gheorghe Petic, fostul polițist de frontieră acuzat de viol, a fost amânată pentru 20 martie.

Procurorii au cerut patru ani de puşcărie şi două amenzi de aproape 100 de mii de lei pentru cheltuieli judiciare.

După şedinţa de judecată desfăşurată cu uşile închise, Petic a făcut câteva declaraţii pe hol.

"- Domnule Petic, cum aţi pledat? Sunt nevinovat. Totul este o înscenare, totul este o înscenare."

Avocatul a menţionat că presa va avea acces în sala de judecată la pronunţarea sentinţei.

"Şedinţa a fost amânată pentru 20 martie orele 11:30 pe motiv că judecata şi-a rezervat termen să pregătească sentinţa, să o scrie. Gheorghe a pledat nevinovat. Noi aşteptăm o sentinţă echitabilă", a spus Angela Istraze, avocată.

Mai multe persoane venite în faţa judecătoriei Orhei pentru a-l susţine pe Gheorghe Petic au intimidat jurnaliştii postului nostru de televiziune. Oamenii erau nemulţumiţi că echipa nostră de filmare a ajuns în incinta judecătoriei, deşi reporterul folosise uşa din spate a instituţiei, unde accesul nu era restricţionat.

"De ce aţi fost doar voi? Hai că poliţiştii sunt muci, dar ăştia?

Gheorghe Petic este cercetat penal pentru agresarea şi violarea unei femei din Ungheni. El a fost surprins de o cameră de supraveghere în timp ce intra în casa victimei, iar pe hainele lui au fost depistate probe biologice care aparţin femeii. Deşi se află de mai bine de 5 luni în arest preventiv, el a candidat la alegerile parlamentare pe listele binomului PAS-PPDA, pe locul 33, în speranţa că va câştiga un mandat de deputat şi va beneficia de imunitate.

Conform rezultatelor finale ale Comisiei Electorale Centrale, blocul ACUM va avea 26 de mandate în viitorul Parlament, aşa că Petic nu va scăpa de răspundere penală.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu